Ekitap Okuma Programları

Ekitap okumak için önerdiğimiz en sağlıklı yöntem, bir ekitap okuyucu cihaz edinmektir. Rehberimizin bir sonraki bölümünde haklarında geniş bilgi bulabileceğiniz bu cihazlar, yalnızca kitap okumaya yönelik tasarlanmış ve üretilmiş oldukları için en kaliteli ekitap okuma deneyimini sunuyorlar. Bununla beraber, elbette ki ekitap okumak için bu cihazlar şart değil. Bilgisayarınıza, tabletinize ya da telefonunuza kuracağınız basit bir uygulama ile ekitap okumaya başlayabilirsiniz.

Rehberimizin bir önceki bölümünde belirttiğimiz PDF, EPUB ve MOBİ gibi ekitap dosya uzantılarını açmak için çeşitli cihazlara ve işletim sistemlerine yönelik birçok ekitap okuyucu program bulunuyor. Araştırmalarımız ve deneyimlerimiz doğrultusunda, sizin için her platformdaki en iyi ekitap okuyucu programı seçtik.

iOS İşletim Sistemi (iPhone & iPad) İçin En Kitap Okuma Programı

Apple’ın 2010 yılında çıkardığı iBooks uygulaması, uzun bir süredir cihazlara dahili olarak geliyor ve iOS işletim sisteminde kullanıcılarına mükemmel bir okuma deneyimi sunuyor. Uygulamayla iBooks Store üzerinden satın alacağınız kitapları okuyabileceğiniz gibi, farklı kaynaklardan edindiğiniz kitapları da ekleyip okuyabiliyorsunuz.

Çeşitli temaları ve özelleştirmeleri bulunan uygulama cihazınızda yüklü değilse, iBooks – App Store’dan İndirin bağlantısı üzerinden yükleme yapabilirsiniz.

Android İşletim Sistemi İçin Kitap Okuma Programı

Tıpkı iOS işletim sistemi gibi, Android işletim sistemininde de Google Play Kitaplar adında varsayılan bir kitap uygulaması bulunuyor. Birçok kullanıcının tercih ettiği bu uygulamaya alternatif olarak bizler, Android cihazlarınızda iyi bir kitap okuma deneyimi yaşayabilmeniz için Aldiko – Google Play’den İndirin uygulamasını tavsiye ediyoruz.

Bilgisayarda Kitap Okuma Programı

Yukarıda bahsettiğimiz iBooks uygulaması, iOS işletim sistemine sahip bilgisayarlar için de varsayılan uygulama olarak bulunuyor. Bununla beraber, Windows, iOS, Linux gibi işletim sistemlerinde kişisel kütüphanenizi oluşturmak için kullanabileceğiniz, her türlü ekitap dosyasını açıp düzenleyebileceğiniz en iyi uygulamanın Calibre E-Kitap Uygulaması İndirin olduğunu belirtmemiz gerek.

Calibre uygulamasını “sanal kütüphaneniz” olarak da tanımlayabilirsiniz. Bu uygulamayla oluşturduğunuz kütüphanenize kitapları dilediğiniz şekilde etiketleyerek, sıralayarak ekleyebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz.

Yorum yapın