Ekitap Okuyucu Cihazlar

İnternetten Kitap Okuma - Bölüm 4: Ekitap Okuyucu Cihazlar
İnternetten Kitap Okuma – Bölüm 4: Ekitap Okuyucu Cihazlar

Ekitap okuyucu cihazlar söz konusu olduğunda, en çok merak edilen şey bu cihazların ne derece gerekli olduğu oluyor; bir telefon ya da tabletten farklı olarak kitap okurken ne sunuyorlar, niçin tercih edilmeliler? İlk olarak bu sorulara cevap vermek yerinde olur.

Ekitap okuyucu cihazlar, tabletler ya da telefonlar gibi çok çeşitli alanlara yönelik olarak tasarlanmazlar. Yalnızca kitap okumaya yönelik olarak tasarlanır ve üretilirler. Tek amaçları kullanıcılarına gerçeğe yakın bir ekitap okuma deneyimi sunmaktır ve son yıllarda gelişen teknolojileriyle de bunu başarmaktadırlar. Ekitap okuyucu cihazların, kitap okumaya yönelik olarak tabletlerde olmayan bazı özellikleri şunlardır:

  • Elektronik mürekkep (e-ink) adı verilen yeni bir teknolojiyle geliştirilen cihazların ekranları hem okuyucunun gözlerini yormuyor hem de çok daha derinlemesine bir konsantrasyon sağlıyor.
  • Tabletlere göre çok daha hafifler ve taşınmaları çok daha kolay.
  • Tabletlerle karşılaştırıldığında en büyük avantajları çok uzun bir pil ömrüne sahip olmalarıdır. Ekitap okuyucu cihazların pil ömürleri haftalarca sürüyor.
  • Birçok cihazda, okuduğunuz kitap üzerinde işaretlemeler ve düzenlemeler yapabilmek tablet ve telefondaki uygulamalara kıyasla çok daha kolay ve işlevseldir.
  • Çeşitli ışık seviyelerine göre okuma deneyiminize yönelik otomatik parlaklık ayarlaması yaparak her ortamda kitap okuyabilmenizi sağlarlar.

Tüm bu farklılıklar sizin için bir anlam ifade ediyorsa ve ekitap okuma deneyiminizi ekitap okuyucu cihazlarla sürdürmek istiyorsanız, Kobo, Amazon Kindle ve Calibro ekitap okuyucu cihazları tavsiye ediyoruz.

İnternetten Kitap Okuma - Bölüm 5: Ekitap Kaynakları
İnternetten Kitap Okuma – Bölüm 5: Ekitap Kaynakları

Yorum yapın