Werner Herzog – Buzda Yürüyüş

Kitap Adı: Buzda Yürüyüş: 23 Kasım – 14 Aralık 1974 Yazar: Werner Herzog Yayıncı: Jaguar Kitap Sayfa Sayısı: 106 Sadece kült filmleriyle değil, yaşamı ve düşünceleriyle de sıra dışı bir isim olan Werner Herzog’dan benzersiz bir tecrübenin kitabı: Buzda Yürüyüş. 1974 yılının kasım ayında, geçen yüzyılın en önemli sinema eleştirmenlerinden yakın arkadaşı Lotte Eisner’in Paris’te … Devamını oku…

Dostoyevski – Bir Yazarın Günlüğü

Kitap Adı: Bir Yazarın Günlüğü Yazar: Dostoyevski Yayıncı: Yapı Kredi Yayınları Sayfa Sayısı: 1210 Kitapta Dostoyevski’nin siyasal, dinsel, toplumsal olaylara ilişkin görüşleri, Puşkin’i anma töreninde yaptığı ünlü konuşması, edebiyat, sanat eleştrileri, fantastik, duygu yüklü öyküleri yer alıyor. Dostoyevski’yi yazarlığının dışında, toplumsal siyasal yönleriyle tanımak isteyenler için olmazsa olmaz bir yapıt.

Yorgo Seferis – Bir Şairin Günlüğü: 1945-1951 Günleri

Kitap Adı: Bir Şairin Günlüğü: 1945-1951 Günleri Yazar: Yorgo Seferis Yayıncı: İş Bankası Kültür Yayınları Sayfa Sayısı: 272 ‘Nasıl ki Kalkar, doğup büyüdğün şehre Gidersin bir gece Ve bakarsın temelinden yıkılıp yeniden kurulmuş o şehir Ve yakalamaya çalışırsın geçen yılları Onları yeniden bulmanın umudu içinde.’ Büyük Yunan şairi Yorgo Seferis’in 1945-1951 yılları arasında Yunanistan’da ve … Devamını oku…

Hulusi Turgut – Atatürk’ün Sırdaşı Kılıç Ali’nin Anıları

Kitap Adı: Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin Anıları Yazar: Hulusi Turgut Yayıncı: İş Bankası Kültür Yayınları Sayfa Sayısı: 794 “Ben, sözünü edeceğim olayları tarihtir diye anlatmayacağım. Bu, gelecek nesillerin işidir. Benim yazdıklarım tarih gerçeklerini aydınlatacak bir kaynak olursa ne mutlu bana.” Çok genç yaşta Atatürk’ün silah ve mücadele arkadaşı, vefatına kadar da onun en güvendiği dostlarından, … Devamını oku…

Walter Benjamin – Moskova Günlüğü

Kitap Adı: Moskova Günlüğü Yazar: Walter Benjamin Yayıncı: Metis Yayınları Sayfa Sayısı: 192 Walter Benjamin 1926 yılı sonunda, kısa bir tatil aşkı yaşamış olduğu Bolşevik aktris ve eğitimci Asja Lacis’in bir ruhsal rahatsızlık geçirdiği haberi üzerine, yaklaşık iki ay kalacağı Moskova’ya gitti. Sovyet kültürel politikasında Stalinizasyonun başladığı bir dönemdi bu; herşey yeniden yapılanıyordu, “kamusal yaşamın … Devamını oku…