Hüseyin Rahmi Gürpınar – Sevda Peşinde

Sevda Peşinde Kitap Kapağı Sevda Peşinde
Hüseyin Rahmi Gürpınar
Özgür Yayınları
344

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Sevda Peşinde adlı romanı, yazarın gözde temalarından "kadın-erkek ilişkileri", "evlilikte eşlerin uyumu", "evlilikte ihanet" temalarını yine kendisine özgü bir doğalcılıkla; usta ve sürükleyici biçemiyle işliyor. Bir kadının kaybolmasıyla, merak verici bir polisiye olarak başlayan roman, giderek aile dramına dönüşüyor.
Kitapta yer alan ikinci yapıt olan Kadın Erkekleşince oyununda Gürpınar, "gelenekçi kadın" ve "çağdaş kadın" motiflerini yine toplumsal bir dram çerçevesinde ele alarak, klasik çizgisini sürdürüyor.

Yazarın tüm yapıtlarının bu yeni basımında, Atlas Yayınevi'nin her biri değerli birer yazar ve araştırmacı olan edebiyatçılar tarafından yalınlaştırılmış basımları temel alınmış, ancak çok eskimiş bazı sözcükler değiştirilmiştir. Ayrıca önceki basımlarda yer almayan ve bu nedenle metnin anlaşılmasını güçleştiren, eski kültürümüzle, toplumsal yaşamla, inançlarla vb. ilgili sözcükler ve terimler dipnotlarıyla açıklanmış; her kitabın başına Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın edebiyatçı kişiliğini irdeleyen bir inceleme eklenmiştir.


! ! ! KIRIK LİNK BİLDİR VEYA KİTAP İSTEMEK İÇİN TIKLAYIN !!!


“Hüseyin Rahmi Gürpınar – Sevda Peşinde” üzerine bir yorum

Yorum yapın